Проф.Каснакова: Ще продължа да се застъпвам за българското образование

Проф.Каснакова и Вл.Митрушев се срещнаха с димитровградски преподаватели

Среща с преподаватели от димитровградските училища и детски градини проведоха днес кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ в  Хасковски регион Владимир Митрушев и проф.Цонка Каснакова.

В една от залите на комплекс "Планета" кандидатите за народни представители поставиха наболели теми в сферата на българското образование днес.

Че подкрепя предучилищната подготовка на децата от 4-годишна възраст, заяви проф.Каснакова.

Като автор на учебници и на редица предложения в Закона за предучилищната и училищната подготовка, университетският преподавател от Тракийския университет в Ст.Загора е на мнение, че ранното образование помага за социализацията на децата.

Проф.Каснакова изтъкна и друг факт на ранното предучилищно образование - възможността, която се дава така и на децата от различни етнически групи да се приобщят по-добре.

Тя посочи положителната тенденция в политиката на ГЕРБ за осигуряване на пари от Европейски програми за средното и висше образование у нас. Каснакова заяви, че благодарение на тази инициатива много нейни ученици и студенти са се включили в различни проекти и са допълнили образованието си.

Проф.Каснакова увери, че като представител на гражданската квота в листата на ГЕРБ ще продължава да се застъпва за разрешаване проблемите на образованието.

"Уверявам ви, че няма да се променя, ще продължа да отстоявам позиците си по важни въпроси, касаещи образованието на децата и учениците в България", заяви университетският преподавател пред димитровградските директори и учители.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини