Устата спретна купон в двора на училище Славейков

Устата забавляваше с песните си малки и големи ученици от "Славейков"

Щур купон спретна в училище "Пенчо Славейков" рапърът Устата. Той гостува в Димитровград днес по лична покана на седмокласничката Ренате Майер, която реализира проект срещу насилието в училище. Той е под надслов "Не на тормоза в училище"

Днес бе заключителният етап на разработката, когато бяха връчени и наградите в конкурсите за есе и рисунка срещу школската агресия. Седмокласничката Ренате сподели, че с проекта иска да провокира размисли у своите ученици и каза, че се надява да е променила ученици си към по-добро.

Гости на празника бяха и психолозите Кремена Станилова и Весела Недкова, които на среща с учениците коментираха какво е агресивно поведение и от къде се поражда насилието.

Да изберат позитивното поведение и да изразяват емоциите си по-често, посъветваха децата специалистите.

В специално обръщение към Славейковци директорът Снежана Ангелова подчерта, че взаимоотношенията в класовете трябва да са приятелски.

Устата изпълни хитовете си пред учениците

Своето мнение по темата даде и любимият на малки и големи рапър Иван Динев- Устата, който на достъпен за децата език им разказа за своето детство и проблемите, които е имал в училище. Певецът посъветва децата да задгърбят агресията и да гледат позитивно на преживяванията в училище, защото не няма да се върнат.

Изпълненията му превърнаха двора на училището в дискотека, а десетки Славейковци го снимаха с камерите на мобилните си телефони. В края на тържеството Устата се снима с всеки един клас по отделно.

Седмокласничката Ренате Майер, автор на проекта срещу насилието в училище
Успехи на Ренате пожела след завършването директорът Снежана Ангелова. Седмокласничката ще замине за Германия

Гости на прояваха бяха специалисти от Общината и Отдела за закрила на детето

Славейкови снимаха Устата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини