Станишев: Предлагаме спасително правителство срещу оставеното бедствие

Бедственото положение на България след управлението на ГЕРБ изисква спасителни мерки и спасително правителство - това заяви лидерът на левицата Сергей Станишев при среща със синдикати от КНСБ . В срещата участва и Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция за България в Хасковско.

„Това правителство трябва да има широка парламентарна подкрепа на базата на програма.То не може да бъде формат тип тройна коалиция , защото този формат по едни или други причини носи своите негативи. Трябва да знаете , че БСП от своята политическа отговорност няма да бяга. Не става дума за някакво размито правителство тип Беров, при което не се знае кой стои зад него. Ние като основна политическа сила ще стоим зад тази програма” - допълни Станишев.

„Обществото най-сетне иска предвидимост, ясни правила и точно начертан път. Ние го предлагаме. Това напрежение, което се нагнети в последните години във всички системи – администрация, бизнес, обществени отношения блокира всяка нормална дейност.”, обяви Стойнев.

На срещата бяха засегнати и  всички важни социални въпроси от доходи до работни места . Беше подчертано, че БСП ще преразгледа изцяло пенсионната реформа  на ГЕРБ.

„Ние замразяваме увеличаването на стажа и възрастта, защото нищо не налага на този етап увеличаване на стаж и възраст. Ще се даде и възможност за предсрочно пенсиониране на всички хора на които не им достигат 2 години стаж или възраст” - това каза Драгомир Стойнев.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини