Драгомир Стойнев в "Неохим": Гарантираме предвидимо правителство и диалог отдолу нагоре

Водачът на листата на "Коалиция за България" Драгомир Стойнев посети завод "Неохим" днес

„Трябва ни правителство, което да внесе успокоение в икономиката, да бъде предвидим и прозрачен партньор на бизнеса”, заяви след среща с ръководството на „Неохим” АД Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция за България в Хасковско.

На нея присъстваха Главният изпълнителен директор Димитър Димитров, Изпълнителният директор Тошо Димов, Стефан Димитров - Директор на Дирекция "Управление и развитие на човешките ресурси" и вторият в листата на Коалиция за България Стефан Танев.

Според Стойнев, решенията и законодателните промени, засягащи бизнессредата и икономиката трябва да се формират отдолу нагоре на базата на диалог, а не да се налагат отгоре надолу.

Драгомир Стойнев със Стефан Димитров - Директор на Дирекция "Управление и развитие на човешките ресурси"

БСП като партия вече работи активно с работодателските организации, с бизнеса, със синдикатите. „Срещата днес е част от този много прагматичен процес и няма да е последна. Запознах ръководството на Неохим АД с вижданията ни за данъчната политика, с програмата ни за намаляване на регулациите и държавна политика в подкрепа на излизане на българско производство на външни пазари”, заяви Стойнев. Той подчерта, че по време на разговора е станало и дума за социалния пакет от мерки на левицата, тъй като „темата е важна за всеки коректен към хората на труда работодател”.

В "Неохим" Стойнев бе придружаван от втория в листата на "Коалиция за България" Стефан Танев

Драгомир Стойнев разгледа производствените мощности и лабораторния комплекс на „Неохим” АД. Инсталацията за производство на амониева селитра е с най-голяма капацитет измежду съществуващите до момента 26 подобни инсталации в рамките на бившия Източен блок, заради модернизацията й през 2008 г. Тя е достигала до оптимално натоварване от 2350 тона на денонощие.

По време на разговорите със служители на комбината основните теми бяха пенсионната система и условията за пенсиониране. Въведената от предишното правителство пенсионна реформа изключително ощетява работниците, заети в тежкото производство. Стойнев, който е един от авторите на проекта за реформа на пенсионната система на БСП им разясни мерките за предсрочно пенсиониране при недостиг на 2 години стаж и/или възраст и замразяването на растежа на стаж и възраст до нивото им в момента.

Качеството на специализираното образование и липсата на добре подготвени специалисти е другият проблем, който бе обсъден в рамките на срещите му с различни звена от производствения процес. Специализираното образование е важна тема за икономиката ни, не може то като технологична база и методика да изостава от производствения процес, обяви Стойнев. 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини