Столичанка „без адрес“ в Хасково

Изложба живопис на млада художничка Калия Калъчева открива галерия „Форум“ на 9-ти май от 18 ч.

Изложението е пета самостоятелна експозиция на столичанката, която този път е под името Addressless / Без адрес. „Къде отивате?“ , “Чакай“ ,“Ескалация” и “Квадрати”, са имената на останалите четири самостоятелни изложби.

Пред хасковските ценители на изобразителното изкуство ще бъдат представени платна с множество фигури в ярки цветове, в типичния разпознаваем стил на Калъчева.

Неонови багри, хора-сенки, сгради и имагинерни пейзажи изпълват картините с динамика, и простор, и приковават вниманието на публиката.

„Те са вдъхновени от различни места, нямат адрес, не се знае къде са, защото може да са навсякъде... и хората, които бързат, шляят се, изчакват или пият кафе, докато се придвижват, са неделима част от тези пренаселени места без точен адрес.“, казва за картините от изложбата Калия.

Художничката определя себе си като социален експериментатор, емоционален анализатор и коментатор, воайор на всеки пейзаж.

Макар и млад творец, Калия има множество участия със свои произведения в галерии, изложби и частни колекции. Неотдавна Националната Художествена Галерия закупи от нея картина за своята постоянна колекция.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини