Алековци почетоха своя патрон днес

Алековци почетоха днес своя патрон

Димитровградското ОУ "Алеко Константинов" чества своя патронен празник днес.

На специално тържество в двора на училището тази сутрин бе връчен почетния приз "Алековец", с което се удостоява най- заслуженият възпитаник на школото.Тази година това е седмокласничката Десислава Филипова Вълкова.

Алековци почетоха своя патрон с организиране на много състезания, мероприятия и конкурси от различни области в дните преди празника.

Най- многобройна бяха спортните състезания- по футбол, бейзбол, баскетбол, волейбол, щафетни игри, народна топка.

Бяха организирани още конкурс по български език и литература „ Моят свят в слова”, драматизация по приказка за Хитър Петър, изложба на рисунки „ Моето училище” на ученици от 3 клас, изложба „ Рециклирай в ежедневието си”, ревю на облекла от отпадъчни материали,състезание по английски език „ Young explorers”, състезание от областта на история, биология и човекът и природата „ Знам ли за 6?”, конкурс по информационни технологии „ Училището- важен етап в моя живот”. Седмокласничката Десислава Николаева Данева представи „ Моята първа стихосбирка” в рамките на мероприятията в чест на празника. Всички отличени ученици бяха наградени днес по време на тържеството.

По повод патронния празник се проведоха и редица мероприятия, които не бяха със състезателен характер. Сред тях колопоход до Александровската гробница и срещата с автора на биографията на Алеко Константинов- Гавраил Панчев. Още от сега екипът на в ОУ „Алеко Константинов” обмисля как ще отбележи своя кръгъл юбилей през 2014 година. Тогава училището ще отбележи 50-годишнина от основаването си.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Седмокласничката Десислава Вълкова получи приза "Алековец"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини