ЦИК: TV7 извърши нарушение в деня за размисъл

От страна на доставчика на медийна услуга TV 7 ЕАД, представлявана заедно или поотделно от изпълнителните директори Николай Тихомиров Бареков и Десислава Тошева Тошева, е извършено нарушение на чл. 133, ал. 6 от ИК в деня на размисъл (б.р. - чл. 133, ал. 6: Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден).

На председателя на ЦИК е възложено да състави акт за установяване на административно нарушение, установено с настоящото решение на ЦИК, на основание чл. 300, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1 чл. 299 във връзка с чл. 26, ал. 1, т. 1 и 20 във връзка с чл. 133, ал. 6 от ИК против доставчика на медийна услуга TV 7.

Решението не подлежи на обжалване.

Жалбата срещу телевизията е подадена от на 11.05.2013 г. от ПП „ГЕРБ", подписана от административния секретар на ПП „ГЕРБ" Цветомир Паунов. В жалбата се твърди, че на 11 май 2013 г., след 1,00 ч. по TV 7 е излъчено повторение на телевизионно интервю със Сергей Станишев, което, според жалбоподателя, представлява грубо нарушение на разпоредбите на Изборния кодекс, свързани с предизборната кампания в деня за размисъл.

Позицията на телевизията по казуса ще бъде представена от изпълнителния ѝ директор Николай Бареков в 17 часа.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини