ДПС с подкрепа като ГЕРБ и БСП в Хасковско

В секциите в Република и Хисаря се гласуваше ударно

Движението за права и свободи е на път да направи сензация, след като подкрепата му в 29-ти многомандатен избирателен район Хасково е почти като за политическите мастодонти от ГЕРБ и БСП. В първите междинни резултати, оповестени от РИК, Движението регистрира цели 20 % подкрепа –само с 5.4 % под БСП и 7 % под ГЕРБ.

Секциите на традиционно подкрепящите ДПС избиратели в кварталите "Хисаря" и "Република" днес бяха едни от най-активните, като още в 5 часа следобед бяха доближили /и преминали/ 50 –те % избирателна активност. Това явно се стори недостатъчно, защото лидерите на Движението лично пристигнаха да дадат нов тласък на активността в часовете до края на изборния ден. Мисията им очевидно е била успешна.

На базата 46 обработени протокола засега в Хасковско начело са от ПП ГЕРБ с 27.22% от вота на избирателя. Коалиция за България има 25.43 %, споменатите от ДПС имат 20, а АТАКА е с 7%. Засега партията която е най-близко до 4-те процента е България на гражданите с около 3%. Избирателната активност в 29.-ти МИР е точно 52 %.

Г.Христов

Мехмед Атаман лично координираше процеса
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини