Бараките на бившата консервна фабрика се вмирисаха

Неописуема воня се носи от необитаемите бараки в летните жеги

Със затоплянето на времето нетърпима миризма се носи от бараките в бившата консервна фабрика, които се намират на сервизната улица зад блок №3 на бул."Д.Благоев". За това сигнализираха жителите на кооперацията до нашата редакция.

Проблемът е от години, тъй като помещенията се обитават от време на време от клошари. Повечето са без врати и прозорци, а вътре са складирани всякакви боклуци. Една от бараките е пригодена за подслон, показа наша репортерска проверка.

Хората обаче се притесняват, че постройките се разпадат, а не е изключено да се стигне и до индицент. Някогашният бригадирски лагер е собственост на фирмата, която закупи преди години бившата консервна фабрика в Димитровград.

Припомняме, че в района от 2011 г. насам станаха няколко пожара. Последният бе през февруари т.г. , когато при неизяснени обстоятелства се подпали пригодено за заведение помещение.

През септември 2012 г. изгоря барака близо до Виетнамското общежитие, а през 2011 г. пламна помещение във вътрешността на бившия лагер.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини