Алековци обраха наградите в общински литературен конкурс

Възпитаници на ОУ "Ал.Константинов" обраха наградитев литературния конкурс, обявен от градската библиотека в Димитровград

Възпитаници на димитровградското ОУ "Ал.Константинов" обраха наградите в Общинския литературен конкурс "Библиотеката - извор на мъдрост и духовна сила".

Надпреварата бе обявена по повод 60-годишния юбилей на културното средище и бе в две направления- поезия и проза.

Първото място в раздел "Поезия" журито с председател шефа на библиотеката Петко Каневски връчи на Мария Кирева от 5 в клас на ОУ "Ал.Константинов". Втора е Моника Митева от 6 а клас на ОУ "П.Славейков", а трети е Марин Димитров от 6 а клас на ОУ "Ал.Константинов".

Първата награда за проза отива при Дебора Пенева от 5 а клас на ОУ"П.Славейков", втора е Лора Ламрева от 5 а клас на ОУ "Ал.Константинов",а трета е Мария Янкова - 5 в клас на ОУ "Ал.Константинов".

Връчена бе и специална награда на шестокласника Добромир Здравков от ОУ "Ал.Константинов", както и поощрителни награди на 3 д клас от същото училище.

Заради успешното си представяне и много добри литературни работи допълнителни отличия получиха Алековците Добромир Михайлов и Десислава Росенова.

Наградите връчиха поетът Кръсю Кръстев и секретарят на Общината Венета Стоименова, както и Филка Кузманова от Градска библиотека.

След церемонията се състоя среща с бивши библиотекари, преподаватели и техните ученици в Димитровград, които разказаха за първите си спомени от библиотеката и книгите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Добринка Златанова си спомни за годините като преподавател
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини