Самолет излезе от пистата във Варна, ураганен вятър вилня в града

Самолет на Ер Виа излезе от пистата на летище Варна, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал около 11.00 ч. Машината изпълнявала полет от Лайпциг.

Веднага са били изпратени пожарни автомобили и линейки.

Двама души, мъж и жена, са пострадали при инцидента, съобщи агенция „Фокус”, като се позова на говорителя на полицията в града Ивана Милева. Директорът на Спешна помощ-Варна д-р Мая Рашева съобщи, че пострадалите са без опасност за живота, със счупени крайници. Те са настанени за лечение в болница „Св. Анна”.

По непотвърдена информация самолетът е кацнал в близката нива. Очевидец разказа пред Канал 3 какво е видял от терасата си.

„Живея до летището и от 9 етаж се вижда почти цялата писта. Дъждът беше много силен и видях как самолетът беше накрая на пистата. Но времето беше толкова лошо, че почти не можеше да се види какво става там долу. Вдигна се малко, но веднага се приземи. Ситуацията щеше да стане много лоша. После дойдоха линейки, пожарни. Много бързо реагираха хората. Овладя се положението, но щеше да стане много страшно. След като спря самолетът, не се видяха пламъци. И сега, като се проясни времето, се вижда, че самолетът е цял”, сподели мъжът.

Все още не е ясно какво е причинило излизането от пистата на самолета. Малко преди инцидента в града е имало ураганен вятър и се е изсипал пороен дъжд.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини