Депутатите от ГЕРБ: Подкрепяме 3% за влизане в парламента

Четиримата народни представители от ГЕРБ за Хасковски регион са категорични, че са за сваляне на процентната бариера за влизане в парламента. Тя може да е 3 %, каза Делян Добрев. Според него обаче това няма да е съвсем достатъчно за премахването на статуквото.

На пресконференция днес в областния град народните избраници обявиха, че няма да участват в заседанията на парламента и от днес са извън работата му, защото „единственото, с което се занимава този парламент е реваншизъм“. Те обясниха, че не могат да посочат конкретна дата, в която ще се върнат зад депутатските банки, но по време на отсъствието си няма да получават възнаграждения.

Хасковските депутати и останалите им колеги от групата на ГЕРБ ще се явят отново на работа за съставянето на новия Изборен кодекс. „Явно е, че сега съществуващият е на статуквото и ако продължи да действа ще продължи и практиката за избиране на 3-4 партии в парламента“, каза Добрев.

„Невлизането ни в парламента е всъщност отговорната позиция на ГЕРБ, защото по този начин ние не ставаме съучастници в мистификациите на това народно събрание“, каза Владимир Митрушев.

За назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС пък Ирена Узунова коментира, че е било „търговска сделка: председател на ДАНС срещу гласуването на тройната коалиция за кабинета на Орешарски“.

Тя обясни обаче, че „прехвърлянето на топката на главата на Орешарски“ за предложението Пеевски е лъжа. Според нея  Михаил Миков е този, който е поискал допускът „строго секретно" на Пеевски и то още на 28 май. "Той е единственият от четиримата народни представители, вносители на предложението за изменение и допълнения в Закона за ДАНС, депозирано на 28 май, който има качеството на някакъв ръководител на организационна единица", твърди Узунова. В противен случай чисто технически е невъзможно издаването на достъпа на 14 юни, тъй като за процедурата е необходим около месец, поясни още тя.

Хасковските депутати обявиха, че категорично ще се възпротивят срещу политическите чистки на ръководните длъжности в държавните структури в региона. Те коментираха, че повечето от назначенията по времето на управлението на ГЕРБ са на доказани професионалисти.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини