Микяй Наим с бронз от Европейско първенство за кадети

Борецът Микяй Наим се върна с бронз от Европейско първенство

Бронзов медал в категория 50 кг. спечели талантът по борба на Димитровград Микяй Наим. Успехът е станал факт на Европейското първенство по борба за кадети, което се проведе в град Бар, Черна гора.

Това е втори медал за Микяй на Европейско първенство след сребърния, спечелен през от 2012 г .

На старта нашият борец е победил Валентин Займетц от Германия, но във втората среща е отстъпил на състезател от Армения.

В борба за третото място димитровградчанинът е трябвало да преодолее състезатели от силните школи на Грузия и Украйна. 

Другият представител на Спортен клуб по борба-Димитровград на това първенство е бил  Димитър Иванов.

Той започнал с победа в първи кръг срещу представителя на Румъния Серджу Константин, след това е надвил Владислав Вагнер от Германия.

На четвъртфинал Димитър загубил от изключително силният украинец Андрий Яценко, който е призьор от Европейски и Световни първенства.

В битка за бронзов медал другият представител на борцовата ни школа се е наложил над борец от Франция, но е загубил в срещата срещу азербайджанеца Вургун Алиев. От клубая по борба коментираха, че петото място за Димитър Иванов е успех, като той е показал международна класа в състезанието.

Отлично е било представянето и на отбора по борба на България в свободния стил, като националите завършили на пето място с 37 точки в отборното класиране от общо 33 страни.

Радостни сме че Митко, Микяй и помощник-треньора на националния отбор Салим Наим Салим са част от този успех, допълниха от СК по борба-Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини