Баща протестира срещу решение на димитровградския съд

Павел има намерение да продължи с протестите и в следващите дни

Жител на димитровградския квартал "Марийно" протестира с плакат днес пред сградата на Районен съд в Димитровград срещу решение, свързано с инцидент с детето му.

Недоволният родител разказа, че миналият август 4-годишната Яница паднала от двуметрова катерушка в двора на кварталната детска градина и се наранило. Случката се разиграла и пред свидетели.

Павел Иванов, който има три деца, подава жалба срещу детското заведение в кв. Марийно с иск за 5 000 лв. обезщетение.

Заяви, че е недоволен от решението на Районния съд в Димитровград, който му присъдил 800 лв. обезщетение. За сметка на Павел са и разноските по делото.

"Обжалваме това решение пред Окръжния съд в Хасково. Ако трябва ще го обжалваме после в София, а ако се наложи и до съда в Страсбург ще стигнем, но няма да оставя нещата така и да позволя да се подиграват с детето ми.", категоричен бе ядосаният баща.

Мъжът се закани, че ще продължи с протестното недоволство пред сградата на съда и през следващите дни.

Павел има намерение да стигне до съда в Страсбург, ако се наложи

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директорът на кварталната градина Таня Койнова заяви, че малката Яница не е паднала от двуметрова катерушка, както бащата твърди, а се е спънала в чехлата си. Свидетел на това е бил персонала в градината. В резултат детето получило рана на устната.

Пристигналият на мястото на инцидента Павел извикал екипи на Спешна помощ и Криминална полиция, разказаха още от детското заведение. Четиригодишното момиченце е прегледано от два екипа лекари от Хасково и Димитровград, минало е скенер. Заключението е, че малката няма нужда от хоспитализация и раната не е сериозна.

По думите на директорката, бащата се държал агресивно и заплащвал персонала дни след инцидента. Това била причината и за подадена жалба от страната на ОДЗ-то, като има издадена ограничителна заповед за Павел да не доближава детското заведение.

От Районния съд също излезнаха със становище по протеста на Павел

Съществува законов ред за протест пред въззивната инстанция и не мисля, че в случая трябва да бъде укоряван конкретен съдия, в случая - уважаван в юридическите среди професионалист, коментира пред журналисти председателя на Районния съд в Димитровград Иван Маринов. Той посъветва недовволните от решението се обърнат към следващата инстанция, което е и факт в случая. По думите му, около 3 000 са делата, които се гледат тук годишно и поне едната страна е недоволна от крайния резултат.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини