Общината и младите хора в Димитровград се споразумяха

Споразумение за партьорсто между Общината , училища и неправителствени организации

Община Димитровград е готова да подкрепя младите хора и да работи за тях и съм горд с това, заяви кметът Иво Димов повреме на подписването на споразумение за партньорство по линия на учреденият по решение на местния парламент от края на март Консултативен младежки съвет.

Градоначалникът е председател на този консултативен съвет, а в него влизат представители на общинската администрация, на общинския съвет, на ученическия парламент и ученическите съвети от три димитровградски гимназии - ПМГ, Езиковата и Химическата, двете средни общообразователни училища - "Васил Левски" и "Любен Каравелов" и едно основно - ОУ "П.Славейков".

Място в този съвет са намерили и местната фондация „Подари усмивка” и представители на младежките структури на ГЕРБ и БСП.

Консултативният съвет се създава за срок от четири години с идеята да се включат младежи на възраст от 16 до 35 години, както и представители на младежки политически и неправителствени организации.

Целта е те да подпомагат община Димитровград по въпроса за младежките политики, като имат и конкретни ангажименти по приетата от общинския съвет програма за финансиране на младежки проекти „Димитровград за младите”.

По време на подписването стана ясно, че 16-членна експертна комисия ще работи по програма „Димитровград за младите”, която ще финансира младежки проекти.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини