Димитровградски математици с поредния успех в международно състезание

Надежда Енчева, Димитър Джангозов и преподавателят Надя Лазарова

Отлично са се представили в първото международно математическо състезание "Ум Белия делфин" димитровградски ученици от ПМГ "Ив.Вазов".

То се е провело преди дни в Старозагорските минерални бани и е било за ученици от 1 до 8 клас, разпределени в две възрастови групи. Надпреварата е била индивидуална и отборна.

В нея първо място е завоювал седмокласникът Димитър Джангозов, а четвърта е станала Надежда Енчева от 6 клас, разказаха от Съюза на математиците в Димитровград.

Димитровградският отбор, съставен от Димитър Джангозов, Надежда Енчева и Таня Христова е завоювал първото място, разказа преподавателят Надя Лазарова. Учител на децата в ПМГ е Йорданка Коджабашева.

Казакстан, Русия, България са били само част от държавите - участнички в първото математическо състезание, както и представители на доста бълг.градове -Шумен, Варна, Бургас и др.

От секцията на математиците отчетоха, че децата са се подготвяли усилено, както от своите преподаватели, така и от тези в Съюза на математиците тук. Помощ са оказали с пътуването и родители.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини