16-ти ден на протести срещу кабинета

Днес е 16-тият ден, в който хиляди хора се организират в социалните мрежи да излязат отново на протест срещу кабинета. По обяд имаше контрапротест в столицата. Габровци пък отново блокираха за кратко прохода "Шипка".

В събота до обяд габровци блокираха за кратко за пореден път прохода "Шипка" в знак на недоволство от кабинета и провежданата от него политика.

Двадесетина души протестираха на Централна гара в Пловдив в събота до обяд в знак на несъгласие с правителството и политиката му. Събралите се недоволни граждани блокираха за около 10 минути жп линиите на Централна гара. Това не предизвика проблеми, тъй като в минутите на блокадата не пристигаха и не отпътуваха влакове.

Демонстрация край НДК с призив да не се пролива кръв на протестите. Акцията бе на кръводаряване и бе подкрепена от известни артисти, музиканти, спортисти. Певецът Кирил Маричков обяви пред bTV, че "даряват кръв, за да си отиде правителството".

Традиционните вечерни шествия в страната #ДАНСwithme започват в 18.30 часа.

Контрапротест

Десетки хора излязоха в събота по обяд край НДК с призиви в подкрепа на правителството. Според тях трябва да се даде шанс на кабинета да реализира програмата си.

Протестиращите носеха плакати, на които пише: "За социална държава", "Кабинетът "Орешарски" – последен шанс за бедните и безработните", както и "Паника за олигархията и псевдоинтелигенцията". Протестиращите носеха и български знамена.


Масовите протести в страната започнаха след като парламентът гласува назначаване на Делян Пеевски за председател на ДАНС. След острата обществена реакция решението бе отменено от Народното събрание, но протестите продължават над 2 седмици с искания за промени в Изборния кодекс, оставка на кабинета и нови избори.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини