Вижте къде посрещат „Джулай морнинг” тази вечер

В България за посрещането на "Джулай морнинг" са организирани няколко малки и големи инициативи за онези, които искат да видят първите слънчеви лъчи на 1 юли, съобщава "Дневник".

В София посрещането на празника ще е на Витоша с концерт на D2, Тома от "Мusic Idol" и водещ Денис Ризов. Лифтът от Симеоново до хижа "Алеко" ще работи извънредно на 30 юни от 18.30 ч. до 21.30 чч. и на от 6 до 12 ч. 1 юли.

В Бургас тази година се организира цял фестивал, чиято кулминация ще е концерт на 30 юни с рок звездата Джо Лин Търнър.

 

В неделя през деня в Морската градина ще има "Алея на изкуствата" с уъркшоп за деца, изложение на ръчно направени бижута, изложение на ретро автомобили. Фестивалът в Бургас ще продължи с продажба на тематични книги, изложба на фотографии от бургаски автори, изяви на улични музиканти и концерт на духовия оркестър на Бургас от 19 ч. и от 22:30 - безплатна прожекция на филма "Джулая" на режисьор Кирил Станков с участието на Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер и Яна Титова. 

Големият близо 12-часов концерт по повод "Джулай морнинг" в Бургас ще започне в 20 ч. на така наречената Сцена под звездите на плажа под Морското казино. Основната звезда в него е бившият вокал на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл" Джо Лин Търнър, а освен него ще свирят още швейцарците Rozbub и българските групи "Силует", The Pomorians, D’Family, Add Groove, Casual Threesome млади банди от Бургас. По време на концерта ще има и масово пускане на летящи фенери от плажа.

По традиция изгревът на 1 юли ще бъде посрещнат и в Камен бряг с концерт, който ще започне в 4:30 ч. В него ще участват Б.Т.Р., които заедно с Джон Лоутън ще изпълнят песента July Morning с появата на първите слънчеви лъчи. Събитието ще бъде излъчвано пряко по БНТ1 и БНТ Свят между 5 и 6:30 ч.

В село Шкорпиловци в дните между 28 юни и 1 юли ще се проведе Национален мотосъбор Джулай, организиран от национално движение "България си ти!" и Хептагон груп. Сред музикалните гости там ще са Хептагон Рок Бенд, група "Епизод", Хептагон Акустик Бенд. За любителите на моторите са организирани и драг състезание, каскади, ендуро крос и ендуро-драг на плажа.

На Карадере организация, представяща се като "Зеленият отбор", съобщава, че ще посреща първоюлското слънце с хума (лечебна глина - бел.р.) и без концерти.

В Слънчев бряг също ще отбележат празника, появил се и в България като част от хипи движението през 80-те години и вдъхновен от песента със същото име на "Юрая Хийп" от 1971 г. 
Гостите на Южния плаж в Слънчев бряг ще могат да опитат коктейл "Джулай морнинг", да пуснат летящи фенери, светещи слънца и да се забавляват с много музика и танци до зори. Очаква се на ивицата да има над 3 хил. ентусиасти да видят първия юлски изгрев също под звуците на песента на "Юрая Хийп". Тематични партита се организират и в почти всички заведения по плажната ивица и в близост до нея. В Слънчев бряг очакват слънцето да изгрее около 5:52 ч., а прогнозата за времето през нощта и сутринта е около 20 градуса по Целзий.

В Перник също се готвят да посрещат изгрева от крепостта Кракра с рок концерт на открито с участието на групите Тролите, Deep state, Cold in December, Diabless, Seize the Дay.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини