Менингит отсича всичките крайници на млада танцьорка

19-годишно момиче от Калифорния, чийто всички крайници бяха ампутирани, за да бъде спасено от смъртоносен менингит, разказа за решителността си да проходи отново. Семейството на Кейтлин Доброу, която обича да танцува и играе бокс преди да се разболее през февруари, споделиха, че куражът и позитивизмът на момичето са вдъхновение за всички. „Кейтлин не си позволи да пада духом и затова аз се справих с трагедията доста по-лесно, отколкото можех да си представя. Тя е вдъхновение за всички“, сподели майка й. Тинейджърката ще трябва да прекара още няколко месеца в болница, където ще й бъде присадена кожа, тя е позитивно настроена за своето бъдеше. „Не ми харесва да разчитам на хора да правят нещата вместо мен. Искам да мога да ходя отново. Господ има план за мен...той иска да живея“, каза тя пред NBC4.
Кейтлин добави, че след десет години тя се надява да бъде омъжена и да има деца. Тя също подчерта, че е изключително благодарна на семейството и приятелите си за оказаната подкрепа.
Бащата на Кейтлин, Дон Доброу сподели: „Нейният дух, нейният кураж, силата й. Всеки път ми се приповдига духа, когато я посещавам“.
През февруари Кейтлин току що била свършила смяната си в хотела, в който работела, когато й прилошало. Първо, тя си помислила, че главоболието и отпадналостта са симптоми на грип, но когато се появил и обрив и тя не могла да стане от леглото, семейството й осъзнало, че момичето е покосено от менингококов менингит.
Лекарите казали на родителите й, че на Кейтлин й оставало да живее само седмица, но тинейджърката от Хънтингтън бийч отказала да се предаде и да бъде победена от болестта. Менингитът обаче се разпространил толкова бързо, че на лекарите се наложило да й ампутират всичките крайници, за да спасят живота й.
Сега Кейтлин е без крака от колената надолу, лявата й ръка е отрязана от рамото, а дясната от лакътя. „Когато научи, че са й отрязани крайниците, тя се разплака. Но на следващия ден тя каза, че ще намери начин да се справи“, разказва баща й.
Нейната най-добра приятелка Кристен Кид похвали Кейтлин за решителността й да води нормален живот. 22-годишната е категорична, че преди трагедията двете са планирали да се изнесат на квартира заедно и добавя, че „плановете няма да се променят“.

Източник: http://scandalplus.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини