Във Фейсбук организират транснационален уикенд на солидарността

На 6 и 7 юли от в социалната мрежа Фейсбук се организират граждани от различни държави за масови световни протести, обединени с името: "Глобален протест на достойнство - Транснационален уикенд на солидарността" от 19 ч.

Организатор на събитието в социалната мрежа е Global Square. В групата протестиращи са се събрали над 4000 души.

"Турция, Гърция, Бразилия, България, Египет... отново огънят на световната революция пламна из цялата планета. Ние сме пак по улиците, по площадите, по парковете: милиони граждани, отвратени от полицейското насилие, изтезанията, разрушаването на околната среда, корупцията, грабежите на общите блага от 1% от световното население. Отхвърляме оковите на жестоките несправедливости, които ни сковават от столетия. Синове и дъщери на горди народи за пръв път застават и тръгват с гордо вдигнати рамене, без страх и безпокойство. Една нова култура на съпротивата се заражда с радост, борба, болка и кръв.

Каним всички другари да излезем този уикенд, 6-7 юли2013 г., да отхвърлим границите, които ни разделят, да си върнем улиците, площадите, парковете и всички общи блага, които принадлежат на цялото човечество. Да въстанем, където и да сме: било то в Египет, Бразилия, Турция, Гърция, България, в малки градове или села, по целия свят. Да се надигнем заедно, не само в знак на солидарност помежду си, но и да споделим усещането, че не се борим сами, че борбата ни е споделена от хора по целия свят.

Ние може би сме различни на външен вид, като мислене, култура, възможности, които имаме и избори, които правим, но сме дълбоко свързани в своя протест срещу потъпкването на достойнство ни, което искаме да си върнем на всяка цена. Нека се надигнем смело и вървим заедно напред", призовават протестиращите. Текстът е написан на още 7 езика.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини