Полицейска канонада спря кърваво меле за 5 бали слама

Ромите от Изгрев често се хващат за оръжията

Масово меле с участието на близо 50 роми от култовия димитровградски квартал „Изгрев“ принуди пристигналата полиция да открие масиран огън във въздуха, за да предотврати смъртни случаи. Униформените се наложило да изстрелят 16 ! патрона във въздуха за да разтърват два клана, които се налагали със сопи, вериги и други ударни аргументи, без да се интересуват от пол и възраст на тези, които бият. Въпреки направо сватбарската стрелба, побойниците успели да окървавят мелето, преди трите полицейски екипа да прекратят търкала. 45-годишен мъж и 44-годишна жена са приети с тежки счупвания в местната болница. Особено сериозно е състоянието на мъжа, който има счупени три ребра и раздробена лява ръка. Поне дузина участници са контузени в различни степени. Арестувани са двама инициатори на побоя-34-годишния Митко И и 36 годишния Ангел А.

Екшънът а ла Дивия Запад, се е разразил снощи в 9 без 15 вечерта на ул. „Десета“ в кв. „Изгрев“ . Поводът за скандала бил абсурден-главите на две ромски фамилии се скарали за няколко бали слама от близък житен блок. И двете семейства гледали животни и сламата им била необходима за изхранването им. Балите обаче не били крадени, а пазарени със собственика на нивата, пожелаха да уточнят иначе не много словоохотливите жители на квартала. Според тях не се било случило нищо необичайно.

„Нищо необичайното“ почнало с псувни. Нататък продължило с юмруци. По-малкото пестници повикали подкрепления. Другата фамилия-също. Накрая всичко живо в пола и панталон награбило тояги и камъни и се замлатило, като в търкала били въвлечени и странични наблюдатели. Пристигналата на място патрулка веднага оценила ситуацията и повикала подкрепления. Полицаите обаче преценили, че до пристигането им може да има усмъртен и се хванали за пистолетите. В рамките на следващите минути инспектор Гочо Гочев и главен полицай Димитър Димитров произвели редица изстрели със стоп-патрони във въздуха. Част от побойниците се оттеглили, но на останалите това не направило впечатление. Мелето спряло едва след като ченгетата изстреляли по един пълнител, все във въздуха, от служебните си оръжия.
По случая е образувано досъдебно производство.

Г.Христов

Снимки от масовото им превъоръжаване по време на събитията в Катуница
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ес
    ЕСЕСОВЕЦ
    1 -1
    10:56, 9 юли 2013
    Огромна грешка от страна на полицията.при такава ситуация изобщо не трябва да се месят,а да ги оставят да се изтребват...
  • 2
    Mu
    Muko
    0 0
    11:31, 9 юли 2013
    Г-н Христов, статията просто кърти мивки, фаянс, теракота и какво ли още не,особено ми хареса онова с " другите ударни АРГУМЕНТИ " :))))))) Само се координирайте с димитровградските си колеги, че там полицаите са били на по-малка сватба и са гръмнали само 8 пъти :))))Радост ли бе да я опишеш :)))
Последни новини