КАТ-Хасково вече с 5 мобилни камери! Къде ни дебнат:

Белият опел остава единствената кола-камера без обозначения на полицията

Кат-Хасково вече разполага с 5 оборудвани с камери автомобили, които ще засичат превишената скорост в града и по пътищата в региона. 4 от камерите са монтирани на патрулки със съответните обозначения на пътна полиция. 5-тата е на вече познатия бял Опел с регистрационен номер Х 1472. Колата е като всекидруг бял опел, но когато я видите, гаранция, че и тя ви е „видяла“, а до месец се получава и съответния „видеозон“. Шеговитият термин означава серия от снимки с информация за превишената ви скорост и указания за плащане.

Колите-камери ще вършеят на 6 места в Хасково – най-много на бул. „Съединение“- до бензиностанция “Лук Ойл”, до търговия на едро “ТЕДА” и до до ж.п. Гара. На „Раковски“ ще бъдем дебнени до СБА, на „Кърджалийска“ до сервиза на „Форд“ , по пътя за Болярово, до сервиз „Опел“.

Местоположението на контролните точки за засичане на скоростта с камери е поместено на сайта на ОД на МВР в графа „Полезна информация“. Полезната информация става обществено достояние, след като преди 10-на дни излезе министерска заповед задължаваща областните дирекции на МВР да оповестяват публично къде ще разполагат камерите си.

Полезно е да се знае, че камерите ще засядат и извън Хасково. Така например на печално известния разклон за „Крепост“ камерите ще контролират и двете посоки, както и на разклона за Добрич. На влизане в Димитровград слава Богу няма да ни снимат, обаче на излизане към Хасково ще имаме фотография за изпроводяк. Между двата града ще се снима и на паркинг „Щъркелите,“ при това в двете посоки. На посочените места ограничението е 60 км в час. Камерите обаче ще дебнат и на места с ограничение до 90 км в час като разклон база "Пирин"с контрол към Хасково и до Авто-борса “Аутоиталия” с контрол пак към Хасково.

Камери ще има и на "Бисерска Гергана" край Харманли, при ханче "Клокотница", паркинг "5-ти километър", село Подкрепа, село Стойково и др.

Припомняме, че след доставката на втората кола-камера в началото на 2012-та година броят на електронните фишове за превишена скорост в Хасковско скочи на 11 хиляди годишно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини