Димитровград ще настоява за обезщетение заради наводнените квартали

Община Димитровград ще настоява за обезщетение на наводненените площи и домове от днешното наводнение в димитровградските квартали

Средства от Междуведомствената комисия по бедстия и аварии ще иска Община Димитровград заради водната стихия, споходила днес кварталите Марийново, Вулкан и Черноконево. След обяд там падна рекордно количество дъжд от 100 литра на кв.м.

Това каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Светослав Стойков, който днес следобед обходи засегнатите от придошлата вода квартали.

Писмо, описващо щетите ще бъде изпратено първо до Областния управител в Хасково, след това и до Междуведомствената комисия.

Засега не е ясно точко какви са пораженията от придошлата от водосбора вода. Има наводнени десетки къщи, дворове, мазета, както и площи със замеделски култури.

Близо 500 декара са залетите площи със слънчоглед в западния край на Черноконево, каза Стойков. Привечер водата се отдръпна и положението се нормализира.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Зам.кметът Светослав Стойков, заедно с екипите на пожарната служба и Електроразпределение, както и специалисти от Общината

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини