Бившият служител на ВИС-2 Емил Иванов вече е управител на София област

Емил Иванов бе два мандата кмет на Своге и се прочу с модела за ”частна община“

Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ДПС Емил Иванов по негово искане. Той е определен за областен управител на София-област. С 84 гласа „за”, 4 „против” и 7 „въздържали се” решението беше прието.

Освобождаването му от поста като депутат мина без изказвания.

Иванов беше избран за втори път за депутат с листата на ДПС, но сега беше освободен, за да стане областен управител, съобщиха БНР и БТА.

Емил Иванов бе и два мандата кмет на Своге и се прочу с модела за "частна община“. По информация в медиите тогава той е овладял 90% от местната икономика чрез обръч от над 30 фирми. 

Вчера имаше протест пред централата на Областната администрация с обвинения, че Иванов е имал връзки с ВИС-2 и присъда за участие в сбиване в началото на 90-те години. Той обаче бе категоричен, че не е участвал в насилствено застраховане.

"Навремето имаше 2 силни застрахователни компании – ВИС и СИК, които се занимаваха със застраховане. Много хора са работили там. Правехме застраховки, нищо друго. На автомобили, на недвижимо имущество. Но все пак една оценка за работата на един човек е след това какво се случва", заяви в интервю за bTV Емил Иванов.

По повод присъдата си от 1990 г. за побой той допълни, че това са "младежки инциденти" и вече има чисто съдебно досие, защото е реабилитиран.
"Просто нямам никакви проблеми", категоричен бе той.

На мястото на Иванов в парламента трябва да влезе следващият в листата - Александър Методиев-Сали. Той не положи клетва днес, очаква се това да се случи до края на седмицата.

Методиев е бил няколко мандата общински съветник от "Евророма", а в периода 2007-2011 година - зам.-председател на Общинския съвет – Самоков. Името му беше замесено в купуване на гласове и в скандал с организиране на нелегално енерго в ромската махала в Самоков.

Лидерът на ДПС Лютви Местан пък заяви, че партията ще оттегли всеки свой кадър от управлението, ако има дори едно доказателство, което да подкрепи съмненията за съответната личност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини