Загубихме от Италия във втория мач от финалите на Световната лига

Българският национален отбор по волейбол не успя да изпълни задачата си да вземе поне два гейма, за да се класира на 100% напред в елиминационната фаза и загуби с 1:3 от Италия (18:25, 25:18, 22:25, 24:26) втория си мач в груповата фаза на финалната шестица на Световната лига.

След този резултат е ясно, че ще трябва да чакаме изхода от мача между Италия и домакините от Аржентина, който ще се играе в нощта на петък срещу събота. Реално България може да отпадне само ако Аржентина бие с 3:1 гейма и определено точково съотношение – при такъв резултат и трите отбора в групата ще са с еднакви показатели при победите и загубите и с равна геймова разлика, затова ще се гледа кой колко точки е спечелил в отделните геймове. При всеки друг резултат между Италия и Аржентина ще се класираме напред.

Първият гейм беше истинска катастрофа за нашите – още на първа техническа пауза изоставахме с пет точки, на втора разликата вече беше осем точки в полза на италианците, които комфортно завършиха гейма. В тези минути посрещането ни беше трагично, особено при флот сервис, а сервисът ни също не вървеше.

Вторият гейм отиде в наша полза и то благодарение на невероятната игра на блокада след второ техническо прекъсване. В този кратък отрязък на мача, след 16:14 за нашите, Цветан Соколов направи три блокади, а Гоцев добави една.

Решаващият момент дойде в третия гейм, когато допуснахме обрат след като поведохме с 16:12. Италия успя да навакса и обърна до 23:21 след много силна игра на Иван Зайцев, а след това скуадра адзура затвори гейма.

Последният гейм в мача отново отиде в сметката на Италия, като драмата беше пълна. Отново водехме 16:12, но Италия пак стигна до 20:20 и тогава и двата отбора оспорваха съдийски решения в тяхна вреда и с видео повторение успяха да обърнат нещата в своя полза. Поведохме с 23:22, но допуснахме Бирарели да направи ас с флот сервис и Италия стигна до мачбол. Спасихме го след добра атака на Соколов, но след това отново не се организирахме и Кристиян Савани реализира втория мачбол за италианците.

С най-много точки в мача се отчете Цветан Соколов – 27, а за Италия Иван Зайцев направи 19.

В другата група напълно изненадващо Русия загуби с 2:3 гейма от Канада и постави под въпрос изглеждащото си сигурно участие в елиминациите. Руснаците спечелиха първата среща срещу Бразилия с 3:2 гейма. Загубата им сега стана факт след като водеха с 2:0 гейма - първата такава загуба за Русия от 2008 година насам, когато руснаците паднаха от Южна Корея след като водеха с 2:0 гейма. Канада е номер 18 в световната ранглиста по волейбол, но с невероятно сърцата игра обърна надменните руснаци, които освен преднина от 2:0 гейма, изпуснаха и преднина от 7:3 точки в тайбрека.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини