Бразилия победи България, играем за бронза

Българският национален отбор по волейбол отстъпи на Бразилия с 1:3 (12:25, 17:25, 25:23, 16:25) в полуфинал на Световната лига в Мар дел Плата. И в четвъртия случай, когато играхме полуфинал на турнира, отново загубихме. Този път обаче спечелихме първия си гейм в Топ 4.

“Лъвовете” и “селесао” бяха заедно в груповата фаза, като бразилците се наложиха два пъти с резултат 3:1 и завършиха на първо място в Група “А”. Сега южноамериканците ни биха със същия резултат.
 
Бразилия спечели с лекота първия гейм с 25:12, като авансът беше натрупан постепенно след първото техническо прекъсване. Българите трудно се справяха със силния сервис на съперника и мощните атаки. “Селесао” направи 4 аса срещу нито един на България. Уолъс де Соуса се отличи със 7 точки през първата част.
 
Вторият гейм не започна добре за играчите на Камило Плачи, които позволиха на “селесао” да стартира с пет безответни точки. След това българите успяха да наваксат малко изоставането си, но предимството на Бразилия на терена остана осезаемо. Уолъс продължи да тормози “лъвовете” и през тази част се отличи с 6 точки за успеха с 25:17.
 
България се върна в мача, след като спечели третия гейм с 25:23. Това е първият спечелен гейм за българските национали на полуфинал на Световната лига. Частта започна добре за българите, които взеха аванс преди първото техническо прекъсване, а той се запази и след второто. Данте Амарал от Бразилия получи контузия в края на гейма. Силно се представи Тодор Алексиев, който в тази част направи 9 точки (1 ас). Бразилецът Уолъс продлжи да тормози българите и направи 6 точки.
 
Бразилия спечели четвъртата част с 25:16, с което взе и мача. В началото на гейма силно за “селесао” се представи Лукас Сааткамп. Бразилците натрупаха аванс след първото техническо прекъсване, а българите не успяха да наваксат изоставането си. Камило Плачи опита да промени развитието на мача с пускането в игра на резервния разпределител Добромир Димитров и Данаил Мулишев, който в този гейм реализира 4 точки. Този ход имаше само временен положителен резултат, предаде БЛИЦ.
 
Най-резултатен за българиския национален отбор беше Тодор Алексиев, който завърши с 16 точки. Валентин Братоев реализира 7, а Цветан Соколов добави 6 точки, а Виктор Йосифов и Данаил Милушев завършиха с 5 точки. Уолъс де Соуса се отличи с 24 точки за Бразилия, докато Рикардо Лукарели добави 15. Лукас Сааткамп завърши с 10.

На финала Бразилия ще спори за трофея с Русия, а България играе с Италия за бронзовите медали. Любопитното е, че двете двойки са пълно повторение на финала и мача за третото място от олимпийските игри в Лондон. Тогава “сборная” обърна “селесао” за успеха с 3:2, докато “лъвовете” отстъпиха на “адзурите” с 1:3.
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини