Червената Жара: Целиха ме с жълти павета

„Беше страшно. От всички страни в автобуса, с който опитаха да ни извадят от НС летяха жълти павета. За всички вътре имаше опасност за живота. Страхът обаче, който ни обхвана не беше толкава заради самите нас, а от ужасяващото лице на протеста, който снощи видяхме-озлобено и далеч от определението „мирен“. Страхувам се за България. Страхувам се, че се губи човешкото у хората„. Така депутатката от БСП от Хасковски регион Жара Пенева описа снощните сблъсъци пред Парламента. Тя разказа, че за да бъдат защитени хората от автобуса на стъклата му в даден момент са били поставени щитове.

Самата Жара Пенева обясни, че има драскотини по ръцете от стъклата от счупените прозорци на превозното средство. Според нея протестиращите са дошли пред Парламента подготвени с камъни и умишлено са търсили сблъсъка.“Видях хора с озлобени лица, които целяха да предизвикат размирици. Видях хора, които бяха готови да убият. Видях сред тях и деца – деца по на 14 – 15 години. Това е недопустимо. Кой родител възпитава агресия у детето си?“.

Пенева коментира още, че няма обяснение защо снощната реакция на хората е била толкова агресивна, още повече срещу “правителство, което дава толкова много на хората.” “Правителството на Орешарски е почтено към българските граждани. Само за един месец кабинетът на Орешарски направи много за България.”, коментира още Пенева.

Според убеждението й категорично има „ясен сценарий на снощните сблъсъци и на организаторите трябва да бъдат разкрити.“



М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини