Червен депутат с нова версия кой счупи прозореца на автобуса

4-5 камъка са нужни, за да падне едно стъкло. Това с щит отвътре не може да стане, категоричен е избраникът на народа Антон Кутев.

Да прегледаме още веднъж видеото, което макар и любителско е заснето точно откъм страната, от която биха дошли предполагаемите камъни. След 2:21 мин. не е заснето нещо да лети към прозореца, което да предизвика чупенето му отвътре, вижте сами.

В автобуса имаше щитове, но не на всички прозорци. Предполагам, че до предното стъкло, което бе избито, беше депутат от ДПС и той е избутал прозореца, след като е хвърлен камък. Това заяви пред bTV червеният депутат Антон Кутев. По думите му в автобуса не били само депутати, а и хора от администрацията на парламента.

Нека някой вземе един щит и да се опита да избие стъклото отвътре, прикани Кутев. 4-5 камъка са нужни, за да падне едно стъкло. Това с щит отвътре не може да стане, категоричен е избраникът, който наблюдавал как се счупил прозорец на автобуса, след като бил ударен с няколко павета.

„Първото стъкло, което се счупи, бе над главата ми, преди задната врата. За да падне това стъкло, трябваше да го ударят три-четири камъка, тъй като бе многопластово. Това прави невъзможно избиването отвътре на прозореца с щита". Кутев обясни падането на стъкла извън автобуса със защитна реакция. "Когато се удари с камък, нормално е щита да се върне навън", каза социалистът.

Това, което мога да гарантирам категорично е, че отвътре никой не е хвърлял камъни и не е чупил стъкла, допълни той. По думите му камъните са хвърляни, за да бъдат убивани хора. Този, който хвърля камък, го е подбрал, за да убива, смята Кутев, цитиран от БЛИЦ.

Някой хвърля камъни по мен и после казва: "Не бе, ти сам си си хвърлил камъка", възмущава се депутатът. И допълва: "Ние не сме пращали хора да хвърлят по нас камъни. Това са криминални прояви, защото става въпрос за опити за убийства".

"Не изключвам предсрочни избори и не смятам, че има драма, коментира народният представител. Ако ние не посочваме такава дата, това е, защото тя не е ясна", допълни той.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини