Бебе със страшни изгаряния, след като се самозапали за четвърти път

Тримесечно бебе се възстановява в болница, след като спонтанно избухна в пламъци за четвърти път. Рахул бе приет за лечение с изгаряния десета степен в университетската болница в Ченай в Индия миналата седмица. Лекарите в болницата казват, че детето страда от „спонтанно човешко възпламеняване“.Медицинският персонал твърди, че Рахул избухва в пламъци от самосебе си, без външни причини, за четвърти път от началото на своя кратък живот. Според лекарите, Рахул може да се е самозапалил заради отделянето на газове чрез кожата му, което е довело и до страшните изгаряния по гърдите и главата. „Бебето е в стабилно състояние. Лекуваме го от изгарянията и белезите. Раул е включен на животоподдържащи системи в интензивното отделение“, каза Р. Нараяниа Бабу, ръководител на педиатрията в болницата.
Той сподели пред IBN Live, че бебето остава под наблюдение и ще бъде изписано след две седмици, в зависимост от състоянието му. Рахул от Вилупурам, разположен на около 160 километра от Ченай, е претърпял първото „самозапалване“, още когато е бил само на 9 дни. „Хората си помислиха, че аз умишлено съм го запалила“, спомня си майка му Раджесуари.
Според родителите, заради странното състояние на сина им местното общество ги е отлъчило. Бащата на детето се вайка, че в резултат са изгубили всичко, което имат.
Раджесуари твърди, че самозапалванията на сина й са били общо четири, но лекарите в университетската болница Килпаук в Ченай, които лекуват Рахул, отбелязват, че това са само нейни твърдения и те не разполагат с каквато и да медицинска документация по случая. „Бебето трябва да бъде наблюдавано. Трябва да изследваме, дали заболяването е на генетична основа. Ще направим тестове, за да разберем какви точно газове генерира бебето“, заяви професор Р. Джаячандран от отдела по педиатрия.
Не всички обаче вярват на историята на майката за самозапалването. „Синдромът на спонтанно човешко самозапалване е измислена теория. Не е възможно бебе да се самозапали. Алкохолиците имат съвсем малко алкохол в потта си, но дори и това не е достатъчно, за да се генерира пламък“, казва специалистът по изгарянията в болницата д-р Джей Джаган Мохан пред „Таймс оф Индия“.

Източник: http://scandalplus.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини