ЦДГ № 1 с нов директор, благодарят на кмета Иво Димов

В ЦДГ №1 вече са с нов директор- Антония Илиева

Антония Илиева е победител в конкурса, обявен от общината за директор на ЦДГ №1 в Димитровград, научи Dimitrovgrad.bgvesti.net.

На теста и последвалото интервю вчера не се е явила временната директорка Нина Йотова, срещу която част от колектива се надигна  заради съмнения за нагласен конкурс.

В началото на август 18 от работещите в детското заведение настояваха за прозрачност на процедурата. Стигна се и до писмо от изпълнителния съвет на КТ "Подкрепа" в Димитровград, коментиращо ситуацията.

Третият кандидат за шефското място в градината- Тонка Александрова е отпаднал от надпреварата, защото не е събрала необходимия минимум точки.

В тази връзка от екипа на ЦДГ №1 изпратиха до редакцията ни благодарствено писмо до кмета Иво Димов, в което посочват, че макар и много труден, конкурсът е бил прозрачен.

Работещите там благодарят на градоначалника, че "е прибрал разперения чадър над Нина Йотова".От ЦДГ №1 са категорични, че с новото ръководство ги очаква "спокойна и резултатна работа".

Начело на ОДЗ №4 застава единственият явил се на конкурса кандидат - Иванка Петрова, която успешно е издържала теста и последвалото интервю. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефката на образованието в Общината Антоанета Шаркова.

Директорското място в ОДЗ "Лилия" временно ще заеме Златка Титова, която не е успяла да набере минимума от точки. Другият кандидат в този конкурс - Антония Илиева поема ЦДГ №1 по нейно настояване, след като се класира и за шеф на ОДЗ "Лилия". За градината в кв."Изток" ще бъде обявен повторен конкурс, казаха от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини