Свалките в ПМГ - от романтика до героизъм

В ПМГ се доказаха като романтици и на бала-кавалерите водеха своите дами с карети

В ПМГ са романтици, а когато това не помага, и герои в тежката битка за привличане на вниманието на нежния пол. Трима приятели и съученици влагат всичко от себе си, за да привлекат вниманието на капризна красавица. Първо я ухажват с цвете, после със сладолед. Накрая двама стават крадци, а третият - герой, който самопожертвувателно спасява застрашената чанта на любимата. Която накрая „пристава“.

Това е сюжетът на забавно филмче, с което талантът от хасковската Математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Христо Йорданов Христов спечели второ място в конкурс за късометражен филм на фестивала за детското медийно изкуство „Арлекин“, проведен под патронажа на БНТ. Христо е направо като човекът-филм - негов е сценарият, режисурата, той е и операторът. Почти като великия Чаплин, който бе всичко в своите филми, включително и актьор. Е, Христо не играе, оставил е славата на своите съученици. Във филмчето се изявяват Йоанна Георгиева, Александър Шумаков, Милен Стоев и Христо Андреев. В тяхната интерпретация взаимоотношенията между половете са закачливи, свежи и непресторени.

Оригинални щрихи към ученическата свалка добавя и саундтрака от парчета на Един Пиаф, а към сюжета-новаторското хрумване за разказ на историята в обратен ред. Ендът е хепи, като заглавието на филма-“Всичко е добре, когато завършва добре“. За да помогнете на Христо в борбата за голямата награда на публиката може да подкрепите клипа тук

Христо Христов е един от най-успешните възпитаници на хасковската математическа гимназия. 12-класникът е редовен участник в отбора по математическа лингвистика, с който е завоювал редица престижни отличия, занимава се и с рисуване. Той спечели втора награда с рисунката си „Песента на природата“ в националния конкурс на МОСВ „Обичам природата и аз участвам“.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини