Носят нелегално тютюн в опаковки от прах

снимка:Митница Свиленград

14 килограма тютюн в прах за пране и туби за почистващи препарати откриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево.

Количеството достатъчно за свиване на 14 000 къса цигари било натъпкано в четири от опаковките, които носели майка и син от Ямбол. Те пресекли границата от Турция с лекия си автомобил.

В чантите те носели пакети прах за пране и големи пластмасови туби с почистващ препарат за домакински съдове.

Стойността на неплатения акциз за нелегалния тютюн възлиза на 2 128 лева.
Срещу двамата нарушители жената на 34 години и момчето на 17 години са съставени актове по Закона за митниците за пренасяне на тютюн над нормата от 50 грама.

Засилените проверки на пункта принуждават контрабандистите да са все по-изобретателни, анализират от митницата. Напоследък не са редки случаите нарушителите да използват за “тайници” за укриване на тютюневите изделия фабрично запечатани опаковки на силно ароматизирани продукти.

Междувременно от митническото ведомство съобщиха, че над 900 000 къса цигари без акцизен бандерол и 66 килограма тютюн за пушене са унищожени под техен контрол.

За девети път през тази година унищожаването е извършено чрез механично машинно нарязване на опаковките и съдържащите се в тях цигари.
Папиросите са конфискувани при митнически проверки на Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко войвода.
От началото на годината до сега под контрола на Митница Свиленград чрез механичното нарязване са унищожени над 7 милиона къса контрабандни цигари.

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини