Вкарват деца в пътя с „разширено семейство“

Малина Славова, шеф на сдружението

Фамилни групови конференции за вкарване в пътя на кривнали членове на семейството организират от хасковското сдружение „Шанс и закрила“. Зад усуканите формулировки и тезиси на сдружението става ясно, че целта на тези инициативи е да се помогне предимно на деца, с които родителите не успяват да се справят. Така например техни активисти помагнали да вкарат в пътя дете, което не искало да ходи на училище. Принципът на „разширеното семейство“ бил всеки от външните да поеме определена роля за адаптирането на малчугана към социалната среда. По обясненията на членовете на сдружението, така се преодолявали успешно редица проблеми.

Новият проект на „Шанс и закрила“ се нарича „От несигурност към благополучие“. Финансиран е от Българо-швейцарска програма със 150 110.24 лв., от които 10 процента са „собствен принос“. Попитани какво означава "собствен принос", от сдружението обясниха, че парите идват „от други проекти“.

Сред планираните дейности са организиране на Детска полицейска академия, помощ за деца в риск, работа с общини и други публични организации.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини