Иво Димов: Недопустимо е да се събират пари от родители за ремонти на класните стаи

Кметът Иво Димов и зам.кметът Светослав Стойков се срещнаха с директори на училище дни преди началото на учебната година

Недопустимо е да се събират пари от родителите за ремонт на класните стаи, това заяви кметът Иво Димов по време на среща с школски директори в Общината днес.

Коментарa Димов направи заради получени сигнали по темата. Според градоначалника, по сметките на училищата в Общината има налични над 200 000 лв. С тях спокойно могат да се посрещат текущи ремонти в сградите на учебните заведения.

"Разбирам желанието да се разпределят средства за 13 и 14 заплата в края на годината, но за мен е много по-важно училищата да са в добро материално състояние", коментира кметът.

Той препоръча на директорите на направят съвместно с класните ръководители проверка по стаите къде какво трябва да се ремонтира. Димов обаче смята, че за козметични промени времето преди началото на учебната година не е достатъчно.

В три от училищата в Общината ще бъде монтирана пожароизвестителна система - "СОУ Л.Каравелов", ПМГ "Ив.Вазов" е Езикова гимназия "Д-р Ив.Богоров", стана ясно на срещата. Вместо заделените предварително 81 000 лв. от делегираните бюджети, проекта и монтажа ще струват малко над 40 000 лв., обяви Иво Димов.

Със спестените средства градоначалникът предложи да се извършат неотложни ремонти в тоалетните на Езикова гимназия "Д-р Ив.Богоров". Желаение за заделяне на средства за реконструкция изразиха и от ПМГ "Ив.Вазов", както и основното училище в гр.Меричлери.

Финансовото състояние на учебните заведения в Общината като цяло е много добро, обобщи още Димов. Училищата в Общината са в състояние да започнат нормално учебната година.

Възможностите за извънкласни занимания на децата и младите хора в димитровградска община, бе друга от коментираните на срещата теми. От администрацията смятат да популяризират различните форми на обучение, предлагани в Детски и младежки център и неправителствени организации. За целта ще бъдат издавани брошури, както и ще се полза интернет като форма за разпространение на информацията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини