Променяме неприемливия пенсионен модел, въведен от ГЕРБ, обяви Адемов

Реформа значи промяна на параметрите, така че ГЕРБ не са правили никога пенсионна реформа.
Това обяви социалният министър Хасан Адемов по време на дебатите по програмата на премиера Пламен Орешарски.По думите му такава реформа е правена през 1999 г.

Адемов разкритикува бившите управляващи, че по тяхното време са прокарали един неприемлив модел без ничие съгласие, който сега трябва да бъде променен.

Той направи паралел с Германия, която увеличава възрастта за пенсиониране с по месец на година, а у нас това се случва с по четири месеца годишно.
Въпросът не е да спрем реформата, а да я върнем във финансово приемлив модел в полза на гражданите, а не срещу тях, подчерта социалният министър.

Той опонира на изказването на Делян Добрев от ГЕРБ и изнесените от него данни за безработицата, като обяви, че броят на регистрираните безработни лица е 351 438, като от началото на годината тази цифра е намаляла с 10,3%. Ръст на безработицата от 0,1 процента е имало само през август, обясни Адемов.

Управляващи и опозиция обаче в един момент от дебатите забравиха основната тема на дискусията, а именно - управленската програма на Пламен Орешарски и започнаха да се карат кой колко е направил и какво не е свършил като министър в предходния кабинет и при тройната коалиция.

Ивайло Московски и Петър Мутафчиев сблъскаха позиции за проблемите в пощите и БДЖ.

Социалистката Светла Бъчварова и колежката й от ГЕРБ Десислава Танева пък се спречкаха кое управление повече е направило за развитие на земеделието.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини