БАСТА се учреди, пародирайки Борисов и Цветанов

С пародийни скечове на Бойко Борисов и Цветан Цветанов започна учредяването на партия БАСТА. Комедийният актьор Краси Радков се превъплъти последователно в двамата водачи на ГЕРБ като ги иронизира за неща както в политическия, така и в личния им живот.Малко преди началото на учредителното събрание на БАСТА в НДК бившият земеделски министър на ГЕРБ Мирослав Найденов коментира, че все още се води диалог с народни представители от 42то-Народно събрание за присъединяване към новата политическа формация.„Когато достойнството вземе връх над страха, ще има депутати на ГЕРБ, които ще дойдат в БАСТА", заяви той. 
Найденов сподели, че по негова информация са водени индивидуални разговори с всеки в политическата група на ГЕРБ като са обещавани министерски кресла за следващия мандат, за да не направят депутатите крачка към напускане.„Казах баста преди няколко месеца, когато беше невъзможно и оттогава съм с охрана. Ако повече хора го извикаме заедно ще се чуе по-силно", така Найденов обясни идеята за името на партията.Той подчерта, че БАСТА ще следва идеологията на център дясно, но ще се различава от ГРЕБ по това, че няма да прилага порочните им практики.Бившият земеделски министър припомни, че от БАСТА все още държат да са без ясно изразен лидер, защото през прехода не се е появил нито един успешен водач.Иначе, с регистрирани 1538 делегати при необходим кворум от 500, в зала 3 на НДК бе учредена политическа партия БАСТА.Стана ясно, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил поканен като официален гост на събитието, но поради други ангажименти, той не се появи и изпрати поздравителен адрес, с който желае успех на новата формация.

Учредителите на новата партия бяха поздравени от Гражданско движение Модерна България, партия Лидер, ВМРО БНД и студентските съвети.

В словото си Мирослав Найденов заяви, че са закъснели с учредяването на новата партия.„Борисов ще го оцени историята, не ние" коментира Найденов. Той заяви, че лидерът на ГЕРБ не е могъл да заобиколи своята дясна ръка Цветан Цветанов и за това отцепниците от ГЕРБ са поели отделен път.„Направихме всичко възможно да не стигнем до тук", категоричен бе Найденов. Той обяви пред делегатите, че ако не Найденов се извини публично на професионалистите в различните сектори, които са били уволнени от него и колегите му в предишното правителство - „Нека не повтаряме тази грешка„ призова той бъдещите политици от Баста".Програмата следваха отделни изказвания на делегатите на политическата формация. Повечето от тях се обединиха около тезата, че нещата в страната ни трябва изцяло да се променят, за да можем да тръгнем по европейския път на успеха.„Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство". С тези думи, един от делегатите припомни на насъбралото се множество основните ценности и стремежи, които страната ни почита на днешния ден, на който преди 105 години е обявена независимостта на България.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини