Според общината мюфтийството е кафене

Офисът на районното мюфтийство в Хасково има издадено разрешение за ползване като кафене. Това стана ясно днес в административния съд, където се разглеждаше жалбата на религиозната институция срещу заповедта на кмета, с която се забранява ползването на обекта. Заповедта била мотивирана с разминаване в разрешителното и реалното използване на помещенията. Освен офиса на мюфтийството през лятото бяха запечатани и три негови магазина.

„В класификатора на кадастралните обекти няма понятие „кафене“. Има код за „офис“, но близките по предназначение обекти са класифицирани „за търговска дейност“, пледира в залата адвокатът на мюфтийството, който поиска кметската заповед да бъде обявена за незаконна и отменена.

По-късно в кулоарите на Темида юристът обясни, че целият комплекс има разрешително за ползване от 2005 година, като „търговски обекти“.

Съдът ще обяви решението си до месец. В същия срок трябва да има произнасяне и по другите три жалби – за магазините.

По непотвърдена информация обаче от мюфтийството са влезли в преговори с общината и е възможно спорът да бъде разрешен още преди магистратите да се произнесат по казусите. За това настоявали и наемателите, които търпели загуби заради запечатаните магазини.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини