В ОбС Хасково: ДПС към БСП: Ние управляваме, не вие

Зала Хасково, 9.05 часа. Залата е почти празна, но минути след това закъснелите съветници заеха местата си

„Сега управляваме ние, не вие! Не разбрахте ли?“ Това подхвърли към Божидар Драганов, шеф на сесийната група на БСП, колегата му от ДПС Себахтин Исмаил. Сякаш в подкрепа на думите си преди началото на заседанието транспортният бос седна за малко на мястото на заместник председателя на ОбС.

Драганов бе тръгнал към трибуната да коментира промяна в числеността на общинската администрация заради нуждата от архивари. „Надявам се, че думите на Себахтин Исмаил са записани в протокола“, невъзмутимо отвърна червеният съветник.

Десетте точки на днешната сесия бяха претупани за малко повече от час. Почти всички предложения бяха гласувани и приети без дебати.

Коментари предизвика единствено докладната записка за ликвидатора на кожния диспансер. Божидар Драганов предложи заплата му да бъде 850 лева, вместо предложените 800, защото долният осигурителен праг е толкова. Думата взе кметът Георги Иванов, който заяви, че дълговете на диспансера в ликвидация са 210 000 лева. „Не е въпросът за тези 50 лева разлика в заплатата на ликвидатора. Каквато и заплата да дадем, ще е много, но законът ни задължава да назначим ликвидатор. Проблемът е откъде да вземем парите да изплатим дълговете, а те са за заплати, горива, консумативи. Защо вие като управляваща партия не помогнете на общината да излезе от батака, а се хващате за някакви си 50 лева“, ядоса се градоначалникът. Той се нахвърли и върху съветниците от групата на ГЕРБ, които му задали писмен въпрос. Така и не стана ясно какъв точно е въпросът, но той предизвика гнева на градоначалника. Според него е трябвало тези въпроси да се задават докато партията на Бойко Борисов е била на власт, а не сега да си правят пиар с проблемите на хората. „От управлението на ГЕРБ общината е получила кръгла нула“, заключи Иванов.

„Няма страшно, кмете, сега ние управляваме“, подвикна от мястото си Себахтин Исмаил. „Ще видим“, отвърна градоначалникът.

Тодор Кръшков

Себахтин Исмаил (най вляво) зае зам.-председателския стол минути преди началото на заседанието. Делян Делчев (вдясно) документира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини