Стягат екипажи за Марс в Хасково

„Екипажи за Марс“ сформират в Младежкия център в Хасково. Поводът за организирания от Астрономическата обсерватория празник е Световната космическа седмица и 56 годишнината от изстрелването на първия изкуствен спътник на Земята „Спутник 1”. Празникът ще се състои утре от 14:15 ч. в Младежки център. Училищата от Хасково и общината са поканени да участват с група ученици на възраст между 5 и 7 клас. Могат да се включат и всички ученици от града и общината, учителите по „Физика и астрономия”, „Човекът и природата”, „География” и всички, които се вълнуват от най-съвременните технологии и достижения на човечеството.

Утре се навършват 56 години от изстрелването на Първия изкуствен спътник на Земята „Спутник 1”. 4 октомври е началото и на Световната космическа седмица, международен празник на науката и технологиите. През 1999 г. Общото събрание на ООН обявява, че Световната седмица на Космоса ще се провежда всяка година от 4 до 10 октомври, тъй като на 10 октомври 1967 г. е подписан международният договор за мирно използване на космическото пространство.

Целите на Световната космическа седмица са да се образоват хората по целия свят за ползите, които получават от Космоса, да се привлекат младите хора към науката и други.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини