18 ученици и 15 преподаватели посрещна ПМГ "Иван Вазов" по проект

Зала "Гросето" събра представители на различни държави по международен проект на ПМГ "Ив.Вазов"

Работна среща по проект „Неравенствата между половете” на програма "Коменски" събра в зала "Гросето" представители на България, Гърция, Турция, Португалия, Италия и Румъния днес.

Разработката осъществява димитровградската ПМГ "Ив.Вазов". В рамките на нея в Димитровград пристигнаха 18 ученици от 6 страни, придружавани от 15 преподаватели. Липсваха единствено представителите на Испания, но те са изпратили материалите си по електронен път, поясниха организаторите.

Този следобед там започнаха да текат презентациите на отделните участници, а срещата откри кметът Иво Димов. Приветствие отправи и директорът на гимназията Илияна Славова.

На гости на танцов ансамбъл „Звездица” ще бъдат по-късно днес гостуващите в Димитровград ученици. Утре те ще посетят Хасково и Александровската гробница, а в следобедните часове ще имат опознавателна игра в Димитровград, като ще обиколят по-важните културни институции- музея, библиотеката, театъра, планетариума и др. Догодина работните срещи по проекта за неравенството на половете ще бъдат организирани в Гърция и Румъния, поясниха организаторите. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кметът Иво Димов откри форумът в зала "Гросето"
Приветствие поднесе и директорът на ПМГ Илияна Славова
Ученици и преподаватели от шест държави пристигнаха в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини