Още един слънчев ден

В сутрешните часове на отделни места в равнините и около водните басейни ще има краткотрайна мъгла или ниска слоеста облачност. Почти тихо време. Минимални температури - между 0° и 5°, по Черноморието – до 8°, а максимални – между 16° и 21°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места по крайбрежието ще има краткотрайна мъгла или ниска слоеста облачност. Почти тихо. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 13°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 10°.

В сряда ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Вятърът ще е слаб от юг. Сутринта на места в низините ще има мъгла. По-късно през деня над западните и планинските райони облачността ще се увеличи и там на отделни места ще превали. Минималните температури ще са малко по-високи, а дневните ще останат без промяна.

През нощта срещу четвъртък и в сутрешните часове слаби превалявания ще има на отделни места и в Централна и Източна България. Впоследствие облачността ще се разкъса и намалее. И дневните температури ще се повишат слабо. В петък ще преобладава слънчево време, затоплянето ще продължи.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини