Димитровградският квартал "Изток" първи се нареди на опашка за помощите от ЕС

Опашка за хранителните помощи от Европейския съюз се изви пред офиса на БЧК

Огромна опашка се изви днес преди обяд пред офиса на БЧК в Димитровград. Там започна раздаването на хранителните помощи от Европейския съюз, които включват по 25 кг. продукти. Първият транш продължава до 31 октомври.

1421 жители на Димитровград имат право на такова подпомагане, за общината това са 1963 лица и семейства.

Социално-слабите вземат по 5 пакета захар, 4 пакета брашно, 3 пакета ориз, 5 бутилки олио, 1 кг. фасул и 2 кг. леща. Сред храните са и още 2 кг. конфитюр, 1,5 кг. мед, както и почти по килограм картофено пюре и вафли.

Най-нетърпеливи днес бяха жителите на димитровградския квартал "Изток". Те бяха "окупирали" офиса на Червения кръст на ул. "Цар Симеон" от ранна утрин с торби и чували.

Някой бяха доволни от помощта. 37 -годишната Ана каза, че храната ще й стигне за малко повече от месец, тъй като са пет души в къщи. Други недоволстваха от малкото количество брашно, очаквали и повече консерви и спагети. Ромите смятаха, че количеството, което получават не достига за многобройните им фамилии.

След първия транш, следва втори в началото на декември, напомниха днес от БЧК- Димитровград. Тогава същото количество продукти ще вземат оново 1963 лица и семейства в Общината. Който не успее да прибере храната през октомври, ще я получи по време на втория транш.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ана бе доволна от помощта, дадена й от ЕС

Зоя не е доволна от малкото брашно в хранителните пакети

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини