Терористичен акт - жена камикадзе уби най-малко 6 души в Русия

Най-малко шестима души са загинали при взрив на автобус в Волгоград, Южна Русия, предаде АФП. Според местните власти ранените при експлозията са над 27.
Жена камикадзе е извършила нападението, предаде ИТАР-ТАСС. Агенцията се позовава на съобщение на първия заместник-ръководител на Следственото управление на Следствения комитет на Руската Федерация за Волгоградска област Валерий Сафонов. По думите на руския представител става дума за съпруга на терорист.

Източници от силите за сигурност в Дагестан проверяват информацията, че извършителката може да е Надя Афиялова, по мъж Соколова. Смята се, че тя е съпруга на Дмитрий Соколов, член на така наречената Махачкалинска престъпна група.
Соколов и Надя са учили заедно в московско висше учебно заведение. Там Надя е вербувала Дмитрий. Той е изоставил всичко и е заминал в Дагестан, за да се присъедини към терористите. Засега официално самоличността на терористката от Волгоград не е установена.

Сред ранените в атентата 27 души има и дете на годинка и осем месеца. Руските власти обявиха, че ще отпуснат материална помощ за близките на убитите и за ранените.
По случая е започнато углавно дело за убийство. В района на инцидента са намерени части от взривно устройство. 

Източник: http://btvnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини