Убедителна победа на хандбалистките ни срещу Свищов

Антоанета Вълкова в атака

Хасковските хадбалистки победиха убедително „Нове 99” от Свищов с 41:31 гола.

До първата половина на първата част от мача резултатът вървеше наравно – 5:5 гола. В следващите 6-7 минути момчетата на треньорката Ирина Миладинова взеха 7 гола преднина. До края на първото полувреме играта продължи убедително за домакините с 20:14.

Възползвайки се от предимството в резултата, Миладинова пусна в игра и някои от 16-годишните момичета, за да трупат опит. Втората част на срещата също продължи с убедителна разлика за отбора на „Хасково” и приключи с 41:31.

Най-резултатна за отбора на домакините бе Тенгиз Куца, която отбеляза 9 гола във вратата на „Нове 99”. След нея се нарежда Дарина Панайотова – Бръмбъра, която наниза 8 гола, а след нея с един по-малко е Райна Георгиева.

„Със всеки изминал ден момичетата играят все по-добре”, коментира президентът на хандбалния клуб – Марияна Стаматова. Тя добави, че има вероятност през декември в отбора на Хасково да заиграе Мила Хубенова, която е бивша състезателка. Хандбалистката сега е картотекирана в гръцкия „Елпидис” Драма. Клубът обаче е фалирал и Стаматова възнамерява да пише писмо до Европейската хандбална федерация за освобождаването й. Ако бъде дадена зелена светлина, Хубенова ще може да играе за Хасково още този сезон, без да се плащат неустойки.

Следващата неделя хандбалистките почиват, а на 10 ноември ще гостуват на "Левски-1920" – Стражица.

Анета Кутелова

Ани Бойкова при стрелба
Дарина Панайотова - Бръмбъра

Тенгиз Куца - голмайсторката в днешния мач

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини