БСП: Общинска телевизия да, кметска – не

„Не сме против създаването на общинска телевизия. Но сме против цялата власт в нея да е съсредоточена в ръцете на един човек, в случая кмета.“ Това заявиха днес на пресконференция от групата на БСП в Общинския съвет на Хасково – Божидар Драганов, Радан Чолаков и Димитър Шалапатов. Според червените съветници по-правилно би било контролът над медията, включително назначаването на журналисти и определянето на заплатите им да е в ръцете на Общинския съвет.

Според шефа на червената група в ОбС Божидар Драганов в цялата страна няма община със собствена телевизия. „Ще похарчим една сума в рамките на 200 000 лева за една година, което в тези кризисни времена не смятаме за целесъобразно. След като „Хасково ТВ“ няма за цел да печели, а ще има чисто социални функции, бих искал да попитам по силата на тази логика не трябваше ли да оставим Кожния диспансер да работи, вместо да го закриваме като губещо предприятие“, попита червеният съветник.

Тримата съветници от БСП заявиха още, че смятат да сезират изпълняващия длъжността областен управител за друго решение от петъчната сесия – за продажбата на бившата ОСМА и ореховите градини в землището на Узунджово. Според Димитър Шалапатов ОбС е гласувал едно незаконно решение, защото според него липсвала оценка от лицензиран оценител, както и финансово-икономическа обосновка за продажбата.

В петък ОбС реши да се продаде имотът на бившата ОСМА на търг с начална цена 145 548.50 лева, колкото е данъчната му оценка. Освен това е предвидено плащането да бъде разсрочено до края на 2014 година. Според Шалапатов предишната цена е била 220 000 лева, а той не успял да открие в сайта на общината информация за неуспешните търгове, които се споменават в докладната записка от кмета Георги Иванов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини