Кола се блъсна в конвоя, връщал Брендо в затвора

Лек автомобил, управляван от цивилен гражданин, се е ударил в микробуса на "Съдебна охрана", в който е пътувал Евелин Банев-Брендо. Катастрофата е станала след заседанието на Софийския градски съд за екстрадицията на Брендо в Румъния.

Катастрофата е станала вчера към 14,15 часа на кръстовището на булевардите „Христо Ботев" и „Тодор Александров" в София, потвърдиха от СДВР, цитирани от в. "Труд" и bNews.

Колата на "Съдебна охрана", следвана от спецавтомобил и моторизирани полицаи, превозвала Евелин Банев към Централния софийски затвор от Съдебната палата. На кръстовището в микробуса, возещ Брендо, се удря лек автомобил.

Шофьорът му обяснил, че не е обърнал внимание на специалния режим на движение на конвоя, позволяващ минаване на червен светофар.

При сблъсъка леко са били пострадали служители на Съдебна охрана, които са били прегледани и после освободени, уточниха от полицията. Брендо не е пострадал и е превозен до затвора.

Софийският градски съд пък отложи заседанието по делото за екстрадиция на Банев в Румъния за 9 декември заради неизяснени обстоятелства, предаде "Фокус". Срещу него в северната ни съседка се води разследване за наркотрафик.

Прокуратурата е изпратила писмо до румънската страна със запитване за какво точно го викат там и кога ще го върнат. Те отговорили, че искат да му връчат някакви документи по воденото разследване, но отново не уточнили за колко време им трябва Брендо.

Съдът очаква до следващото заседание прокуратурата в Румъния да отговори конкретно на поставените въпроси.

През юли Евелин Банев бе осъден на 20 г. затвор по делото "Кокаинови крале" в Италия. Месец по-късно той бе върнат в България, тъй като изтече едногодишният срок, за който страната ни беше разрешила Брендо да пребивава в италиански арест, докато трае делото срещу него в Милано.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини