"Атака" винят провокатори от ГЕРБ за скандала в Атон

"Атака" излезе със своя версия за случката в Света гора, след като сутринта депутат от ГЕРБ и теолог разказаха пред bTV как националистът Павел Шопов излязъл извън нерви и заплашвал поклонници – български туристи, които на ферибота, на пътза Атон, скандирали: "Оставка!"

Сега обаче от партията на Волен Сидеров твърдят, че това не били поклонници, а организирани от ГЕРБ провокатори, които "не се посвениха да политизират и осквернят светата територия на Света гора при посещението на група от 24 народни представители в българския манастир "Св. Георги Зографски".

Според националистите двама "протестиращи" си позволили да крещят "Оставка" и да обиждат депутати на пристанището в Атон.
"Те бяха укротени от възмутените поклонници, намиращи се наблизо", твърдят от "Атака".

По думите им стотици поклонници от всички православни страни и светогорски монаси са били изумени от крясъците им при пътуването на кораба около атонските брегове.

"Провокаторите отидоха още по-далеч, като обсипаха с обиди и закани за саморазправа депутати и други длъжностни лица и правеха всичко възможно да предизвикат народните представители", настояват националистите.

От "Атака" обаче останали доволни, че органите на реда реагирали незабавно, като задържали провокаторите за обяснение в полицейския участък в град Уранополи.

"По информация от българското консулство в Солун вече е образувана преписка и провокаторите са били освободени, след като са били разпитани за извършеното", допълват от партията.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини