Жените не търсят идеалния мъж, те искат да го създадат

Жените, които търсят спътник в живота, не се оглеждат за идеалния партньор, а искат да открият представител на силния пол, който да могат да превърнат в перфектен за тях.Две трети от дамите признават, че опитват да променят външния вид на приятеля си, показва британско изследване.Те купуват голямо количество дрехи и отделят повече от шест месеца за промяна на външния вид на мъжа до себе си.

Често представителките на нежния пол целят да превърнат партньора си в любимата си звезда.36% от анкетираните признават, че се чувстват "смутени и засрамени", когато ги виждат на публично място с приятеля им в началото на връзката им.

Те се безпокоят най-много от избора му на дрехи (34%), прическата (22%) и дори от миризмата му (9%). 68% признават, че "подобряват" външния вид на партньора си, като 48% се насочват към купуването на нови дрехи.Те обичайно купуват 21 дрехи на година, заделяйки за целта 493 паунда. Звездата, в която най-много дами опитват да превърнат партньора си, е Дейвид Бекъм (22%), следван от певеца от групата "Тейк Дет" Гари Барлоу (19%) и водещия на британския "X фактор" Дърмот О`Лиъри (17%), показва допитването.Д-р Саймън Мур от Британското психологическо дружество заяви, че жените се опасяват от конкуренцията на други жени, ако имат връзка с мъж, който вече е постигнал идеален външен вид.

Вместо това те търсят мъж с "потенциал" и се стремят да го превърнат в идеала си.

"Обикновено жените, които търсят изневяра или краткосрочна връзка, предпочитат външния вид и стила пред характера. Но за дамите, които искат да създадат семейство, личните качества стават по-важни", казва изследователят.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини