Мпумаланга, голям и зелен (видео)

Това е каньонът Блайд ривър, едно от природните чудеса на Южна Африка. Чудесата в Африка никак не са малко, особеното в случая е, че тук има добра туристическа инфраструктура. Всичката тази красота, разпростираща се на 25 000 хектара площ е лесно достъпна за туристите. И ще остане непокътната, защото това е национален парк Крюгер.

Наричат река Блайд Реката на радостта. В света това е най-големият "зелен каньон" и се спори дали е третият по големина, не заради големината, а заради отклоненията от дефиницията за каньон. Безспорно е достатъчно голям, а гледката на обилната зеленина, скалните образувания и живописните завои на река Блайд правят каньона едно от най-впечатляващите места на континента. 

"Трите рондавели", "Прозорецът на Бога" и "Кулата" са най-популярните места за наблюдение. "Трите рондавели" са един от най-забележителните геоложки феномени в страната, резултат от хилядолетното въздействие на водната стихия. „Щастливите понори на Бурки”  представляват цилиндрични скални вдлъбнатини, оформени от водовъртежите на кристалните речни води. 

  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини