Мозъчните тръстове стоят зад студентските протести


Именуващите се като "Неспящите студенти на СУ "Св. Клименти Охридски" обвиниха в поредно писмо до медиите онези, които според тях стоят зад "окупацията" на СУ и студентските бунтове срещу властта.

Те уверяват, че принципно подкрепят исканията на студентите и се надяват да доведат до успешен край падането на кабинета "Орешарски", но не вярват, че това в момента действително ще доведе до положителна промяна. Според тях цялата история на Прехода от 1989 г. досега представлява непрекъснато циркулиране на пребоядисани политически елити, които вместо промяна правят подмяна и употребяват обикновените протестиращи. И студентската "блокада" е поредната идея, която се е изродила, "яхната" от определени кръгове, които нямат общо с нея, убедени са те.

В първото си писмо до медиите, "Неспящите" посочиха, че зад акцията стоят конкретни политически и икономически интереси, свързани с някои от известните бизнес и медийни кръгове, както и с определени политически формации. Според тях, без помощта им, окупацията не би се получила толкова бързо.

Авторите на писмото "ударят" този път "мозъчните тръстове", които имат огромно влияние върху обществото чрез различни фондации и инициативи. Оказва се, пишат авторите, че всички публични личности, подкрепящи недоволството на студентите, са свързани по някакъв начин с "Отворено общество", Български хелзинкски комитет и други.

"Очакваме отговор от "Ранобудните" в иронично-саркастичен-заклеймяващ тон. Ние очаквахме и подобен отговор след първото ни писмо, но не го получихме. Нищо. Това не е толкова важно, нали? Можем да ви дадем още редица факти и доказателства. Но мислим, че и тези не са малко. Оставяме изводите на вас", се казва още в писмото.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини